Vikend oddih malo drugače – namesto term skok na Malorko!

Tudi to gre – tako na hitro, namesto oddiha v termah! Sliši se super, še bolj super pa je, da je lahko tudi cena ugodna.

Ugodne cene letalskih vozovnic so krive, da se vedno pogosteje leti in če pravi čas brskaš lahko naletiš na zares cheap karte. Pravi čas za pravo destinacijo!!  Tud destinacija mora štimat in pa letni čas!

Pa boste rekli, da težko meni, ko sem vsaj 8 ur priklopljena na rezervacijski sistem in sem tako rekoč pri koritu… No, ni ravno tako! Turistični delavci vemo, da redko pade sekira v med in da so marsikdaj ugodnejše počitnice zgolj posledica delovnih izkušenj na tem področju! Včasih pa prileti mimo ali v rezervacijski sistem kaka super stvar za nas izbrance, pa ohhh ni časa ali pa sem že kje drugje…ahahaa.

In mimo so priletele karte za  Malorko, o ceni ne bom…lahko pa napišem, da me tank bencina pride precej več pa vozim Astro, ki žere bolj malo.

Malorka je največji otok na Balearskih otokih, ki je del Španije in se nahaja v Sredozemlju. Domači jezik, kot na preostalih Balearskih otokih je katalonščina, ki je sočasna z španskim.

Glavno mesto otoka  Palma je tudi glavno mesto avtonomne skupnosti Balearskih otokov.

Otok je znan po svojem ugodnem podnebju , zime so mile, poletja pa dolga in ne prevroča.

Svoje  obiskovalce  privabi z čudovitimi plažami in kristalno čistim morjem, živahnim nočnim življenjem v mestih kot je prestolnica Palma de Mallorca, številnimi zgodovinskimi in kulturnimi spomeniki ter naravnimi lepotami.

Pa sva šli z vetrom v laseh – glej frizuro ahaha…tokrat z taščo…ona vedno rada nekam gre, hoja in ogledovanje ji nista problem.

Za vikend oddih smo si izbrale kar prestolnico Palma de Mallorca z okoliškimi kraji kot Can Pastilla in El Arenal… Mesec maj – letošnje leto kar precej hladen se mi je zdel bolj primeren za pohajkovanje po mestu in kofetkanje, kot pa  za ležanje na plaži.

Za ta plan se mi tudi ni zdelo smiselno jemat avta, ceste po Malorci so sicer super urejene, a za po mestu ga pa res ne rabiva…ta del je odlično povezan z mestnimi busi.

Sicer bi lahko šli tudi drugam, časa je bilo več kot dovolj, da  prevozim kakšen kos otoka. Naslednjič… sem bila tukaj že nekajkrat in zagotovo se še vrnem.

Avti (rent a car klik) so  res ugodni, sploh če se odločite, da ga vzamete letališče – letališče se furate za drobiž.

Seveda so pri nas na razpolago tudi paketi iz bližnjega Gradca in Dunaja, kjer pa je poskrbljeno za vse od prevoza iz letališča  do hotela – storitev  in zvezdice po želji…etc..tudi za kompleten allinclusive, če je vaša želja taka. Skratka lahko jo raziskujete po dolgem in po čez  lahko pa samo ležite na plaži in uživate…v vseh primerih vam bo dala vse tisto kar boste želeli od Mallorce. (preveri ponudbo paketov – klik )

In kaj sva midve uspele v tem vikend paketu:

  • Ogledale sva si mesto po dolgem in po čez, se pofotkale pri znameniti mestni katedrali, si privoščili domačo paelo, ter jo poplaknili z lokalnim vinom.
  • Kofetkale sva nad staro trdnjavo,ter se ob močnem vetru nastavljali sončnim žarkom.
  • Prehodili km in km obalne poti med El Arenalom ter Can Pastillo, ter se čudili množici pred Mega Parkom, ki začne z žurom že pred 10 dopoldne. STARO IN MLADO. Seveda nisva pozabili namočiti nog v še zaenkrat ledeno Sredozemsko morje.
  • Tašča se ni mogla načudit, da na Playa de Palmi žura njena generacija – bodisi so prišli praznovat okrogle obletnice, odhod v pokoj…CARSKO !!!
  • Zadnji večer sva opravili še manjši šoping lokalnih spominkov ter degustirali sir in domače salame…

Tale najina Mallorca je le en predlog za vikend oddih malenkost drugače.

Možnosti so neomejeno…želeti si moraš le, da nekam greš, vse ostalo…

 

Vam je všeč naša vsebina? Delite jo z drugimi!