EGIPT 2020 – PUŠČAVSKI AVANTURISTI

Egipt Marec 2020 – Puščavski avanturisti!

Zadnja runda pred zaprtjem in mi smo bili seveda zraven. In ni nam žal!

Tik  preden so nas zadržali znotraj doma in domačega kraja, smo se odpravili še na počitnice v Egipt.

En blog o našem Egiptu že obstaja na: http://eja.si/4994/, zato ne bom pisala od tem, kolikokrat smo že bili in kaj nas vedno znova prepriča, da se vračamo. Marca 2020 ni bilo nič drugače, v zraku se je čutila napetost pred prihajajočim tornadom, a pričakovanje in super počitnice so to napetost skoraj izničile.

In smo šli nam ljubo destinacijo, v prekrasen resort, le da smo tokrat število potujočih iz 4 povečali na 22. Eksperimentalni projekt, ki pa se je na koncu izkazal za uspešnega, edinstvenega. Otroci so se imeli enkratno, akcija celi čas , odrasli smo uživali … tokrat dopust brez » kaj pa naj delam« in » dolgčas mi je« .

Marec nekega blaznega namakanja v morju tudi v Egiptu ne omogoča, razen tisti bolj vztrajni ostanejo v vodi več kot 10 min, zato smo si teden popestrili tudi z izletom v puščavo.

In kako bolje doživeti puščavo kot s štirikolesniki, jahanjem kamel in obiskom beduinov?

Glede na našo številčno skupina kaj drugega kot zasebna tura ni prišlo v poštev in za uspešno izvedno le te sta poskrbela par slovensko – egipčanske naveze, Mojca in Tito:

https://www.facebook.com/MojcaTitoFuntoursHurghada/

PRIPOROČAMO!

Po kosilu so nas pobrali pred hotelom in nas zapeljali do safari centra. Sledilo je omotavanje rut okoli glave, s pomočjo izkušenih safari vodičev. Preden smo se s štirikolesniki pognali v puščavo, smo si rute nataknili tudi preko ust in nosu, saj nihče ni imel blazne želje po pesku za zobmi. Vožnja v koloni skozi puščavo ne omogoča nekega prostega norenja, a mislim, da so tudi naši adrenalinski navdušenci prišli do svojih trenutkov.

Z mislijo, da sem izbrala lažjo pot in nisem želela voziti sama, sem se pridružila vodniku. Premetavanja, divjanja, poskakovanja nisem pričakovala.

Po dobri uri vožnje smo prispeli do beduinskega prebivališča.


Del, ki ga predstavljajo turistom je malo olepšan in vasica, kjer oni dejansko živijo, se razlikuje od te. A vseeno nas je pričakala prisrčna dobrodošlica z njihove strani, čaj in voda sta se po prašni poti krasno prilegla. Možnost pokušine pečenega kruha, ki so ga beduinke pred nami mesile in pekle, pri tem pa za kurjavo uporabljale kamelje iztrebke, nam je vsaj malo približal način njihovega življenja.

Za konec našega obiska je sledilo  jahanje kamel.

Najbolj čuden občutek je, ko kamela začne vstajati s teboj na grbi in dobiš občutek, da boš vsak čas zletel direktno na glavo, zato se je potrebno le dobro držat, da se lahko kamela sprehodi nekaj metrov za dobro sliko. »selfie time«

Pred vožnjo nazaj so podjetni Beduini ponudili za prodajo še nekaj svojih izdelkov, raznovrstnih zelišč in kremc. Ja, kljub temu, da so puščavniki in da zaradi statusa prvoselca živijo od pomoči države, vsak denar prav pride.

 

Sledila je divja vožnja nazaj v safari center, slovo in povratek v hotel.
Vsako potovanje v Egipt, pa naj bo to zasebno, kot počitnice ali študijska tura, mi ponudi nekaj novega, nekaj edinstvenega. Tokrat je bila to moja skupina, ki je uživala skupaj z nami in ki je skorajšnjo evakuacijo zaradi virusa prenesla v večini pozitivno.

Sem se še gotovo vrnemo.

ZA VEČ DODATNIH INFORMACIJ O EGIPTU SEM VAM Z VESELJEM NA RAZPOLAGO NA nina@eja.si

 

Vam je všeč naša vsebina? Delite jo z drugimi!