Festival ČILIJA IN ČOKOLADE – KOLO in SONČEK

23. marec, modro nebo in sonce…termometer kaže skoraj 20 stopinj in greh bi bilo ždeti za štirimi stenami.
Hop na kolo in na 3 Mariborske griče – Kalvarija, Mestni vrh in Piramida. Sicer letos ni bilo zime, ki bi bila vredna omembe tega imena, a kljub temu vsi hrepenimo po pomladi…no bolj že po poletju…zato ob vsakem sončnem vremenu kar lezemo vsak iz svojega brloga.

In kakšno vezo ima zdaj kolo in sonce z zgornjim naslovom??? Vse in nič!

Ja no..ravno včeraj in danes se je na ta lep sončen dan v Mariboru odvijal festival Čilija in Čokolade.
Mednarodni festival, kjer se združujejo sladki in pikantni užitki.

V Mariboru se je predstavljajo več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine. Predstavljali so nam  svoje slastne in pikantne izdelke, ter nas popeljali na posebno pekočo in sladko avanturo. Kombinacija čilija in čokolade je dokaz, da se nasprotja privlačijo. Ta dogodek je še razlog več, da se z mestnih gričev kar s kolesom podamo na trg Leona Štuklja…da si dvignemo sladkor v krvi s čokolado, ter zbudimo brbončice s čilijem… sladko-pikantni užitki za nagrado po sobotni rekreaciji. Res neverjetna kombinacija.

Tisti, ki me poznajo vedo, da obožujem čokolado, no saj kdo pa je ne. Kar pa se čilija tiče sem včasih imela zelo nizko toleranco pri pekočih okusih, no to se je z leti spremenilo za kar so zaslužna naša potovanja na vzhod. Med sprehodom med stojnicami okušam čokolado…namakam krekerje v čili….tisti bolj blag mi je kljub vsemu še vedno ljubši…na koncu sledi še osvežitev s prav posebnim koktejlom-kombinacija ingverja, čilija in ruma…ja tale ČILI se resnično da kombinirati…kar pa za čokolado tako ali tako že vemo…

 

Če ste zamudili letošnji festival ČILIJA IN ČOKOLADE, vam je lahko žal…sem pa prepričana, da ni bil zadnji festival te vrste, zato boste še imeli priložnost…ne izpustite je!!!

 

Vam je všeč naša vsebina? Delite jo z drugimi!