Turistični delavci smo SURVAJVERJI!

0

Za nas, zaposlene v turistični industriji, je bilo 2020 kar hudo leto.
Izgube se merijo tam med 70 in 90 % ali več, pa ne bom o številkah, saj smo delavci v tej »branži« survajverji in večni optimisti. Turizem takšen ali drugačen pa nam večini ni le služba, ampak delo opravljamo z užitkom, poleg prodajanja te branže in vse kar je z njo povezanega, smo tudi svetovalci in poznavalci in živimo zato, da nekam gremo. Ja kar nekaj nas je takih, ki tako rekoč dihamo s tem. Zato bom danes pustila boleče številke za sabo, ne bom pisala o tem, da nas je radodarna država spustila ven, ko je delila bombončke – nismo edini, mnogo nas je …

Kljub vsemu, kar se je v lanskem letu dogajalo in kljub prepovedi, ki so se vrstile ena za drugo, smo izkoristili ta delno priprta vrata naše dežele in smo šli ven. V naši naravi, načinu življenja je, da nekam gremo in ko pogledam nazaj v 2020, smo izkoristili vsako špranjo, da smo šli.
Pred marčevskim zaprtjem smo se potepali po Egiptu. Baje je šlo za las ..

EGIPT 2020 – PUŠČAVSKI AVANTURISTI


Pred leti smo si omislili hišo na kolesih in zaželeli kampiranja, res fajn zadeva … V petek po službi se spakiraš v avtodom in čez dobre tri urce si že na obali doma ali pri sosedih. 2020 v kampih tudi v visoki sezoni ni bilo gneče, mogoče pri nas na domači grudi, a zgolj zaradi tako imenovanega darila države. V 2020 smo med kratko svodobo kar nekajkrat obiskali kampe južnih in zahodnih sosedov.Tudi v 2021 bodo kampi IN in tudi brez lastne hiše na kolesih je na razpolago širok asortima mobilnih hišic vzdolž Jadrana, priljubljenost hišic in kampiranja pa raste tudi ob rekah, jezerih ter ob Termalnih parkih.
V MOBILNIH HIŠICAH boste imeli vso svobodo, ki ste jo vajeni s kampiranja, hkrati pa bo poskrbljeno za udobje, ki ga nudi trdna streha nad glavo. Tako vam ne bo treba skrbeti glede slabega vremena, kar je še posebej pomembno pred začetkom sezone in po njej, ko so cene sicer nižje, vreme pa lahko nekoliko bolj muhasto in zato manj primerno za kampiranje.

Ponudba MOBILNIH HIŠIC 2021

Leto 2020 so zaznamovale barve zelena, oranžna, rdeča … Pa še kakšen odtenek vmes. Pobarvale so se zlasti države, kasneje še regije in občine.
Poleg sosedov, ki so dolgo ostajali zeleni in oranžni in so se tam že začeli lepo prodajat aranžmaji, pa je ostajala v poletnih in jeseskih mesecih zelena tudi Grčija. I love Greece ….


Da je bila 2020 Grčija TOP izbira pričajo številne objave, mediji in povratne informacije naših gostov, kar nam je še posebej ljubo.
Pregovor, da je kovačeva kobila zmeraj bosa, velja tudi pri turističnih agentih, velja pa tudi fraza, da smo pri koritu. A v to korito redko pade kaj užitnega in slastnega ob pravem času, če pa že pa z veseljem izkoristimo priliko. In seveda sva jo, sama brez mladičev.
Avgusta so se vrata začela počasi zapirat, tistim nekaterim se je iztekel dopust in države so dobivale bolj peklenske barve. Grčija je bila zelena in zelen je bil tudi najin Zakintos. Še ena kljukica na seznamu »MUST SEE«.
Malo sem se dušila pod masko, ki jo je bilo potrebno imet cel čas na letališču in letalu, a želja po oddihu in avanturi je bila dovolj velika, da niti to ni bila takšna ovira.
Zakintos – otok, kjer se je mati narava igrala z FOTOSHOPOM.
klik:GALERIJA

Leto 2020 je bil idealen čas z manj gneče. Otok je brez razvpitih zabav bledoličnih Angležev na obali Laganasa je počival.
Azijcev, ki bi svojimi fotoaparati delali gnečo, ni bilo, maske na prostem še niso bile obvezne.
Zakintos je eden najbolj eksotičnih grških otokov. Leži v osrčju očarljivega Jonskega morja. Odlikuje ga čudovita naravna pokrajina in čarobne plaže, slikovite vasice na gričih in tradicionalni samostani. Na eksotičnih plažah Zakintosa živijo ogrožene vrste morskih želv Caretta-Caretta.
Zaščitni znak Zanteja, kar je italjansko ime za otok, je slikovita plaža Navagio (brodolom). Številne slike in razglednice so poskušale ujeti njeno lepoto, a resničnost je veliko boljša! Plažo Navagio, ki je dostopna samo z čolnom, obdajajo čarobne turkizne vode, bel pesek in dramatično visoke pečine. Pogled od zgoraj jemlje dih, spodaj v morje vabi privlačna čista voda.
Poleg plaže Shipwreck pa na Zakintosu obstaja še veliko čudovitih plaž in najin najet avtomobilček je dobro služil, saj sva skušala pretaknit vsak kotiček otoka. Obiskala sva tudi mesto Zakynthos, glavno mesto otoka. Mesto Zakintos je bil pod močnim vplivom Benečanov, ki so otok imenovali tudi “Fiore di Levante” (vzhodna roža), ima veliko skritih draguljev za raziskovanje!
Ja, Grčija je res super. In tudi v letu 2021 bo kraljevala med TOP destinacijami.

Preverite ponudbo 2021 klik


Vabijo vas starodavna mesta. Živahna pristanišča. Nešteto otokov. Grčija je država, v katero se je enostavno zaljubiti. Njena sredozemska lega pomeni, da jo ljubijo iskalci sonca. Sončni Rodos, simpatična Kefalonija in mitska Kreta, bližnji Krf ali vetrovni Karpatos … Še več: Lefkas, Santorini, Zakintos, Samos itd., vse to in še več so spektakularne lokacije za teden dni počitka in sprostitve.

Na hitro sem preletela leto 2020, seveda marsikaj izpustila. Lahko bi pisala tudi o turističnih bonih, a je tema za kakšen drug dan. Lahko bi pisala o naši nesojeni Mehiki, pa tud ne bom, saj bo to dober blog leta 2021.
Torej, tudi v 2020 se je dalo potovati, z omejitvami, a za močno željne je ta pravi čas je tudi to bilo izvedljivo. Za leto 2021 smo optimisti, da bo tisto, ko bomo spet dihali s polnimi pljuči.
Smo SURVAJVERJI in odleteli bi na drug konec sveta … Svet je eden in nič ni predaleč.