Prihodnost turizma! Kaj nas čaka v 2021?

0

Potovalni trendi se iz leta v leto spreminjajo, vendar naj bi bilo leto 2021 eno najpomembnejših let v turizmu. Ko se svet počasi opomore od epidemije COVID-19 in se meje postopoma začnejo odpirati, pričakujemo, da bodo potovanja videti nekoliko drugačna kot pred pandemijo. Čaka nas nova realnost in uspešni bomo le, če jo bomo sprejeli in vzeli za svojo.

Čeprav nihče natančno ne ve, kaj se bo zgodilo, je jasno eno; z zdravstvenega vidika ne bomo mogli potovati tako svobodno kot smo včasih … vsaj v bližnji prihodnosti ne. Položaj  naše turistične agencije  je v tej hitro spreminjajoči se panogi zelo pomemben, saj se turistična industrija loteva naslednjega poglavja.

Vladni predpisi, zdravstvena ozaveščenost in dolgotrajni učinki globalne pandemije bodo pomenili spremembe v načinu potovanja in s tem tudi poslovanja agencij. Za nas prihaja vznemirljiva priložnost za prilagajanje in inovacije, zato verjamemo, da se želja po potovanju ne bo zmanjšala  – spremenil se bo način potovanja oz. dopustovanja v smeri, da bo izpostavljenost posameznika zmanjšana.

Pred COVID-19 bi bilo raziskovanje prenatrpanega mesta vznemirljivo in poživljajoče. Pohajkovanje po živahnih trgih, uživanje ob večerji v bistroju, polnem domačinov, in obiskovanje turističnih centrov so bili pogosto cilji počitnic. Na žalost nekoč najbolj oblegane in priljubljene destinacije – vir neskončnih spominov – danes marsikomu vzbujajo strah in tesnobo.

V svetu po COVID-19 bomo popotniki veliko bolj seznanjeni s potrebo po potovanjih na destinacije, ki omogočajo večjo socialno distanco.  V turistični agenciji smo kreativni  in svet je dovolj velik, da ugodimo vašim željam. To je lahko v obliki poti, prave izbire hotela in destinacije.

V svetu po COVID-19 bo za nas popotnike bolj pomembno kot kdaj koli prej, da ostanemo povezani, ko potujemo. Časi, ko smo se zlahka odklopili so minili, saj je zdaj nujno potrebno biti obveščen in biti na tekočem z najnovejšimi potovalnimi smernicami. Vsi smo že videli, kako hitro se lahko razmere spremenijo, ko gre za COVID-19, zato bomo bodoči popotniki verjetno želeli biti prepričani v zaupanja vredne nasvete.

 

Zaradi precejšnje negotovosti glede varnosti potovanj in nasprotujočih si informacij na spletu, bomo turistične agencije še naprej sodelovale s strokovnjaki, vi pa boste pravi čas obveščeni in pripravljeni za načrtovanje varnega ter po vaših željah oblikovanega oddiha.

nina@eja.si