Zdaj je čas. Da ravnamo odgovorno, varno in trajnostno.

Turistična agencija EJA se je pridružila družini GREEN&SAFE za varno, trajnostno in odgovorno delovanje. 

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.
Zaupanje v znamko I feel Slovenia ohranjamo in povečujemo z odgovornimi potovalnimi standardi v turizmu. Združili smo jih v vsebinsko komunikacijsko platformo in znak GREEN&SAFE. Skupaj z vami že vse od maja 2020 s tem znakom označujemo in poudarjamo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, povečujemo zaupanje gostov, da je Slovenija zelena in varna turistična destinacija.

Da so slovenski zdravstveni in higienski standardi, vključeni v vsebinsko komunikacijsko platformo odgovornih potovalnih standardov GREEN&SAFE, v skladu s standardiziranimi globalnimi higienski protokoli varnih potovanj, potrjuje tudi pridobitev mednarodnega znaka Safe Travels Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). Slovenija je bila junija 2020 med prvimi prejemnicami tega znaka na svetu!