toplogo si

 

Zavarovalnica Maribor

Turistično potovanje, počitnice, oddih, poslovna potovanja, sejmi, kongresi... so lepi in veseli dogodki, ki sestavljajo album prijetnih vtisov v življenju. Življenje pa je tudi polno presenečenj in nepredvidljivih dogodkov, ki nam lahko še tako skrbno načrtovane počitnice ali odhod v tuje kraje spremenijo v razočaranje. Odhod na potovanje nam lahko onemogočijo epričakovana bolezen, nezgoda, izguba zaposlitve, premoženjska škoda, pomanjkanje snega ali kateri drug nepričakovan dogodek, zaradi katerega se ne moremo udeležiti želenega potovanja.
Svetujemo vam, da že pri načrtovanju svojega potovanja poskrbite, kako boste takšne in drugačne možne nevšečnosti rešili s čim manj zapleti. Da bo načrtovanje oz. pričakovanje vašega potovanja lažje in varnejše, smo za vas pripravili zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj Zavarovalnice Maribor.

Zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj Zavarovalnice Maribor krije stroške odpovedi turističnega potovanja ali letalske vozovnice, ki jih mora kupec turistične storitve povrniti organizatorju, ko ga doleti eden izmed dogodkov, zaradi katerega se potovanja ne more udeležiti.
Zavarovanje krije tudi stroške odpovedi ostalih potnikov turističnega potovanja, ki so skupaj s prizadeto osebo sklenili zavarovanje in odpovedali potovanje.

zavarovanje

Turistično zavarovanje z asistenco v tujini

Ne glede na to, ali poležavate na čudoviti tropski plaži, občudujete zaklade svetovne zgodovine, odkrivate pisani živalski svet pragozda ali sklepate posle v milijonskih velemestih, za vašo varnost skrbimo povsod, kamor vas nese pot. V sodelovanju z eno največjih svetovno priznanih zavarovalniških hiš AXA Assistance vam bodo naši strokovnjaki pomagali reševati zdravstvene in pravne težave ter tudi zagate, kot je izgubljena prtljaga (odvisno od izbranega paketa storitev).

Izbira turističnih zavarovanj z asistenco v tujini:

· kratkoročno turistično zavarovanje,

· letno turistično zavarovanje za vse, ki pogosto potujete v tujino.

Prednosti turističnega zavarovanja z asistenco v tujini:

· zagotovljena pomoč strokovnjakov v primerih zdravstvenih in pravnih težav, izgubljene prtljage, zamud s prevozi ipd.,

· kritje stroškov zdravniške oskrbe v tujini,

· organiziranje nujnih vrnitev v domovino,

· možnost sklepanja individualnega ali skupinskega zavarovanja,

· možnost izbire enega od treh zavarovalnih paketov.

Zavarovanje mora biti sklenjeno pred odhodom v tujino.

Pomembno je, da v zavarovalnem primeru vedno pokličete dežurni center:

· telefonska številka za klice iz Slovenije: 080 19 21,

· telefonska številka za klice iz tujine: + 386 2 618 05 20.

Podrobnejše informacije in splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/ERV_AT_SL_IN364_IN365_IBP_200804.pdf

 

coris

Coris // 24 ur info - +386 1 51 33 500

Kakšna je razlika med zavarovanjem CORIS in evropsko kartico?

Bistvena razlika je ta, da vam zavarovanje CORIS krije stroške tako v javnih ustanovah, kakor tudi v zasebnih bolnišnicah in klinikah, poleg tega pa še morebitne stroške prevozov (helikopter, rešilec, taxi,...) in povratka v domovino. Prav tako nudimo 24 urno asistenco v slovenskem jeziku. Po drugi strani evropska kartica krije le nastale stroške v javnih bolnišnicah, v zavarovanje pa niso vključeni prevozi in asistenca. Poleg tega na podlagi evropske kartice pogosto ne dobite povrnjenega celotnega zneska, saj vam denar vračajo po lokalni zakonodaji oz. cenikih.

Zakaj vzeti CORIS za države EU?

Obstaja veliko razlogov, zakaj je priporočljivo poskrbeti za zavarovanje CORIS tudi pri potovanjih v države Evropske unije. Naj vas opozorimo na nekaj dejstev, ki govorijo v prid dodatnemu zavarovanju.

· Na turističnih destinacijah se povečini nahajajo samo klinike in bolnice, ki so v zasebni lasti,

· kriti so stroški zdravljenja pri državnih, kot tudi zasebnih zdravnikih,

· lastna mreža pogodbenih zdravnikov,

· CORIS v Ljubljani z vami 24/dan v slovenskem jeziku,

· kriti dejansko nastali stroški, za razliko od konvencije,

· kriti stroški za vse potrebne prevoze, vključno s prevozom v domovino.

Zavarovalni pogoji: Zdravstveno (SPLOŠNI POGOJI ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE OSEB V TUJINI Z ASISTENCO 01-ZZTA-01/13)
Zavarovalni pogoji: Multirisk (SPLOŠNI POGOJI ZA TURISTIČNO ZAVAROVANJE OSEB V TUJINI »MULTIRISK« Z ASISTENCO CORIS 01-MULTI-01/13)