VIRTUALNI SPREHODI IZ NASLANJAČA – GREMO V MUZEJE!

0

VIRTUALNI SPREHODI IZ NASLANJAČA!!!

Del naših potovanj sestavljajo tudi ogledi muzejev in nekaterih metropol si ne znamo predstavljat brez ogledov najbolj znanih muzejev, bodisi ker nas to res zanima in dopolnjuje ali pa je to tisti splošni “must see” del mesta, ki ga moramo videt.

Največje umetniške zbirke na svetu si lahko ogledamo preko spleta z virtualnim sprehodom, tudi to je način, da pridobite nekaj kulture in to znanja tudi od doma.

BRITISH MUSEUM

Ikonični muzej se nahaja v osrčju Londona in omogoča virtualnim obiskovalcem ogled Velikega dvora in odkrivanje starodavnega kamna Rosetta in egiptovskih mumij. Na virtualnem ogledu muzeja lahko najdete tudi  več sto predmetov.

https://www.britishmuseum.org/closure

 

LOUVRE, PARIZ

Louvre je eden največjih umetniškihmuzejev. Muzej omogoča brezplačne oglede j razstav, med katerimi so tudi Michelangelova dela. Omogočen je 360-stopinjski ogled muzeja.

https://www.louvre.fr/en

 

GUGGENHEIM MUZEJ, NEW YORK

Googlova funkcija Street View omogoča obiskovalcem ogled Guggenheimove znamenite spiralne stopnice, ne da bi odšli od doma. Od tam lahko odkrijete neverjetna umetniška dela impresionističnih, postimpresionističnih, modernih in sodobnih obdobij

https://www.guggenheim.org/

METROPOLITAN MUSEM OF ART, NEW YORK


skrajšano MET
Met predstavlja več kot 5000 let umetnosti s celega sveta, ki jo lahko vsi doživijo in uživajo.
Spletna stran predstavlja spletno zbirko in virtualne ture po muzeju ter tako omogoča ogled najbolj impresivnih kosov, med katerimi najdemo tudi Vincenta van Gogha…

https://www.metmuseum.org/

VATIKANSKI MUZEJI, VATIKAN

Vatikanski muzeji vsebujejo ogromno zbirko najpomembnejših umetnin in klasičnih skulptur, ki so jih skozi stoletja urejali različni papeži. Virtualno si lahko ogledamo ikonične razstave in celo Michelangelov strop v Sikstinski kapeli.

klik:

http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html

 

Ostanite doma , ostanite zdravi.

MI ostajamo tukaj za vas!