Ideje za vikend oddihe v Evropi

0

Verjamemo, da življenje ni bilo namenjeno temu, da bi živeli na enem mestu. Tukaj boste našli potovalni navdih za nekaj romantičnih mest v Evropi, ki se lahko znajdejo na vašem seznamu že za naslednje počitnice ali vikend oddih. Ni vedno potrebno daleč, nekatera mesta so čisto pred našim pragom.
Za Evropo običajno velja, da je dom nekaterih najbolj romantičnih mest na svetu – od Pariza do Prage, za vsakega brezupnega romantika se najde nekaj.

1. Benetke, Italija


V Benetkah se prepleta melanholija in veselje, a kljub vsemu imajo presenetljivo moč, da preoblikujejo, da pomirjajo in to počnejo z lahkotnostjo, eleganco in lepoto. Ni čudno, da je to mesto ena najbolj priljubljenih romantičnih destinacij na svetu.

2. Pariz, Francija


Pariz s svojo filmsko sceno in večnim šarmom skozi vse leto privablja ljubezenske ptičke z vsega sveta. Sprehodi ob Seni, nakupovanje, romantični večeri, poredne noči, nenavadni predlogi za poroko...

3. Cinque Terre, Italija


Cinque Terre (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurnijske obale. Vsaka izmed njih je čudovit skupek hiš pastelnih barv, nanizanih okrog majhnega ribiškega pristanišča. Nad gručami hišic se kot lepo ozadje dvigajo hribi, pokriti z gozdovi in bujnim rastjem. Divje pečine na vseh straneh segajo prav do morja, tu in tam jih trgajo terase, porasle z vinsko trto in oljkam.

4. Rim, Italija


Rim je nedvomno eno najlepših mest na svetu; vsako leto milijoni turistov pridejo iz celega sveta, da bi občudovali zaklade in mojstrovine rimske umetnosti in arhitekture.
Je očarljivo mesto, kjer boste odkrili romantično mešanico kulture in zgodovine, začinjene z živahnim uličnim in nočnim življenjem. V mešanico dodajte okusno gastronomijo in odlična italijanska vina in dobili boste navdihujočo in lepo destinacijo

5. Madeira, Portugalska

Arhipelag Madeira je sinonim za šarm in prefinjenost, zaradi česar je idealen kraj za počitnice, napolnjene z romantičnimi doživetji.
Otok čudovitih sprehodov, subtropskega rastlinja, botaničnih vrtov. Imenovan tudi otok večne pomladi.

6. London, Velika Britanija


Le malo mest je doživelo toliko ljubezenskih zgodb kot London. Njegove večstoletne zgradbe in poti, ki skrivajo na stotine posebnih krajev, od katerih ima vsak svojo zgodbo. Ne glede na to, ali si želite ustvariti posebno izkušnjo za partnerja, začeti povsem novo ljubezensko zgodbo ali se preprosto potopiti v nekaj spominov, bi moralo biti to čudovito mesto na vašem seznamu.

7. Praga, Češka


Praga je hitro postala eno najbolj priljubljenih evropskih mest – vrvež turistov iz celega sveta. Ampak še vedno spada med eno najboljših romantičnih mest, ima namreč neizogiben čar. Samo zaradi arhitekture se boste počutili ljubljene, saj je mesto polno nepozabnih umetniških biserov. Romantično uživanje skupaj z ležernim posedanjem v pivnici ali kavarni.

8. Budimpešta, Madžarska

Budimpešta je eno najbolj fotogeničnih mest v Evropi.
Budimpešta je s svojimi zgodovinskimi palačami, čudovitimi znamenitostmi in obsežnim pogledom na reko idealno mesto za romantično potovanje. Madžarska prestolnica je polna priložnosti za navdih ljubezni in večerje ob svečah na reki Donavi.

9. Firence, Italija

Firence (ali Firenze) je eno najbolj priljubljenih mest v Italiji. S toskanski soncem, sladoledom in ljubljeno osebo ob strani.
V Firencah je ljubezen vedno v zraku. Mogoče zato, ker romantičnih stvari tukaj ne manjka. Od gledanja zlatih sončnih zahodov na reki Arno in sprehajanja po vrtovih Bardini do kraje poljuba na skritem trgu. Firence so morda ena izmed najboljših točk za zaljubljence v Italiji. Pripravite se na romantiko v renesančnem mestu.

10. Barcelona, Španija


Španska najbolj priljubljena turistična destinacija. Barcelona, je na tisoče zbrala tisoč ljudi zaradi svojega edinstvenega šarma.
Mesto, ki nikoli ne spi.Kombinacija navdihujoče arhitekture, dih jemajočih razgledov, raznolike narave, neverjetne gastronomije in živahnega zgodovinskega središča skupaj tvorijo popoln kraj za romantiko. Sliši se zasanjano, če mene vprašate.

sledite nas na:

https://www.facebook.com/pocitnicelastminute/?ref=bookmarks