1. DAN: LJUBLJANA – MONASTIR – YASMINE HAMMAMET

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Tuniziji. Pristanek na letališču Monastir, kjer vas pričaka naše predstavništvo. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi el Menzah 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: YASMINE HAMMAMET

Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: YASMINE HAMMAMET – TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID – YASMINE HAMMAMET

Po zajtrku sledi vožnja proti severu države, mestu Tunis. Prvi postanek naredimo v centru moderne in živahne prestolnice, na tuniški medini, kjer se poskusimo v barantanju. Časa imamo tudi za obisk tipične tunizijske kavarne ali šiša bara. Nadaljujemo v Kartagini, prestolnici Punskega imperija, kjer si pobliže pogledamo njene ostanke, danes del UNESCO-vega zaščitenega območja. Kartagina bo prebudila vašo domišljijo s svojo bogato zgodovino in povedala zgodbo o princesi Elisi in velikem vojskovodji Hanibalu. Na področju Kartagine sledi obisk nacionalnega muzeja na hribu Byrsa. Po ogledu sledi kosilo in nato sprehod skozi idilično belo-modro vasico umetnikov Sidi Bou Said, ki vam ponuja prekrasne panoramske razglede. Sledi povratek do hotela, večerja in nočitev.

4. DAN: YASMINE HAMMAMET – EL JEM – MATMATA – DOUZ

 

Po zajtrku v hotelu se odpeljemo proti jugu države, kjer bomo odkrivali skrite zaklade in nedvomno izkusili nepozabno dogodivščino. Prvi postanek naredimo v mestu El Jem, kjer si ogledamo enega največjih in najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov, ki je nekoč sprejel tudi do 30.000 obiskovalcev. Naprej se odpravimo proti Matmati, kjer si ogledamo tipično berbersko bivališče, trogloditsko hišo, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Kosilo (pijača se doplača) v podzemnem hotelu. Sledi vožnja do mesta Douz, poznanega pod imenom »Vrata Sahare«. Doživetje bo vsekakor sprehod po Sahari na malce drugačen način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Sledi namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev.

5. DAN: DOUZ – CHOTT EL JERID – TOZEUR

 

Po zajtrku pot nadaljujemo preko največjega slanega jezera Tunizije, Chott El Jerid, kjer bomo naredili krajši postanek, odkrivali skrivnost puščavske rože in občudovali prelivanje barv na obzorju. Sledi vožnja do mesta Tozeur, kjer obstaja več možnosti. Če ste avanturisti, se lahko odpravite na »off road« vožnjo s terenskimi vozili – Ong Jmel (doplačilo) ali pa se z istimi vozili podate na vožnjo do prekrasnih gorskih oaz Chebika in Tamerza (doplačilo). Obstaja tudi možnost združitve obeh fakultativnih izletov. Sledi namestitev v hotelu 4*, kosilo, večerja in nočitev.

6. DAN: TOZEUR – GAFSA – KAIROUAN – YASMINE HAMMAMET

Po zajtrku sledi ogled zgodovinskega muzeja na prostem v oazi dateljnovih palm ter pot do majhnega puščavskega živalskega vrta (doplačilo). Sledi vožnja proti severu in postanek na poti za kosilo. Za konec se ustavimo še v svetem mestu muslimanov, Kairouanu, in si od zunaj ogledamo veliko mošejo Sidi Oqba ter obiščemo bazar, kjer se ročno izdelujejo preproge, za katere boste imeli možnost barantati. Sledi povratek v hotel, kamor se vrnemo v času večerje.

 

7. DAN: YASMINE HAMMAMET

Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: YASMINE HAMMAMET – MONASTIR – LJUBLJANA

Avtobusni transfer izpred hotela El Mouradi el Menzah 4* do letališča ter polet proti Ljubljani.

Možni fakultativni izleti (doplačilo na licu mesta):

  • ježa kamel (prb. 15 €);
  • vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza ter off road vožnja s terenskimi vozili do Ong Jmela (prb. 45 €);
  • obisk muzeja Chakwak + živalski vrt 15 €.

Program vključuje:

Letalski prevoz Ljubljana – Tunizija (letališče Monastir) – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine v Sloveniji in Tuniziji, avtobusni transfer na relaciji letališče – hotel – letališče, 5x nočitev v obalnih hotelih El Mouradi el Menzah 4* s storitvijo all inclusive, 2x nočitev na obrobju Sahare (Douz in Tozeur) v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo polpenzion, transferje in oglede po programu, asistenco predstavnika/vodiča v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku, organizacijo in vodenje programa.


Program ne vključuje:
Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu.

Koristni napotki za potovanje:

  • na izlete s seboj vzemite plastenko vode (kasneje boste kupili svežo vodo na poti) in vlažilne, ter papirnate robčke;
  • za slikanje zgodovinskih znamenitosti in muzejev je potrebno doplačati karto za slikanje.      Običajno je to nekje 1 oz. 2 TND;
  • denar zamenjajte dan pred odhodom na izlet, ker zgodaj zjutraj menjalnica še ni odprta. Včasih lahko denar zamenjate tudi na poti (odvisno od izleta);
  • pri jahanju kamel bodo vašo avanturo ovekovečili s slikami, Ki jih lahko na koncu kupite (prb. 5 TND – brez barantanja). Nakup slike ni obvezen!
  • za pot v Saharo je potrebno vzeti udobno obutev (tenis copati, športni čevlji, japonke) in oblačila, ter osebno kozmetiko; ne pozabite na kopalke, ker imajo v hotelu kjer smo nameščeni, bazen.

OPOMBE: Minimalno št. prijavljenih potnikov za izvedbo programa: 15 oseb. Program safari ture se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa; gostje morajo ob odhodu na 3-dnevni safari (4., 5. in 6. dan) izprazniti sobo v obalnem hotelu in prtljago vzeti s seboj; fakultativni izleti se plačajo pri predstavniku na licu mesta.

Vam je všeč naša vsebina? Delite jo z drugimi!