1. DAN: LJUBLJANA – DJERBA

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Djerbi. Pristanek na letališču Djerba Zarzis, kjer vas pričaka naše predstavništvo. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi Djerba Menzel 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: DJERBA

Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: IZLET PO OTOKU

Po zajtrku se odpravimo na pravo dopoldansko raziskovanje največjega otoka severne Afrike. Najprej se odpeljemo proti skrajnemu jugu, kjer si ogledamo rimski nasip El Kantara, edino cestno povezavo s celinskim delom države. Pot nadaljujemo do lončarske vasice Guellala, kjer razkrijemo skrivnost čudežne kamele, se povzpnemo na najvišji vrh otoka in si ogledamo muzej tradicionalnega življenja. Pot nadaljujemo proti edini židovski sinagogi na otoku, imenovani El Ghriba, ki je mednarodno romarsko središče Židov. Izlet končamo na bazarju in tržnici največjega otoškega mesta Houmt Souk, kjer boste imeli priložnost, da se preizkusite v barantanju. Sledi povratek do hotela, kosilo in prosto popoldne.

4. DAN: DJERBA

Še en dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

5. DAN: DJERBA – GABES – KEBILI – TOZEUR

Po zgodnjem zajtrku v hotelu se odpravimo proti jugu otoka, kjer prečkamo morsko ožino med otokom in celinsko Tunizijo in že po kratki vožnji s trajektom se znajdemo na celini. Pot nadaljujemo do primorske oaze Gabes, kjer se sprehodimo po tržnici začimb in kane. Sledi vožnja do mesta Kebili, postanek za kavo. Z vožnjo nadaljujemo preko največjega slanega jezera v Tuniziji, Chott El Jerid, kjer naredimo krajši postanek in občudujemo mešanje barv ter odkrivamo skrivnost puščavske rože. Vožnja do Tozeurja, kjer se nastanimo v hotelu. Po kosilu (pijača ob doplačilu) pa je pred nami je pravo doživetje (doplačilo), vožnja do gorskih oaz Chebika in Tamerza, kjer občudujemo svežino in čistost gorskih slapov med nasadi palm ali adrenalinska vožnja do Ong Jmela in ogled kulis filma Vojna zvezd. Sledi povratek do Tozeurja v hotel 4*, večerja, plavanje in nočitev.

6. DAN: TOZEUR – DOUZ – MATMATA – MEDENINE – DJERBA

Po zajtrku sledi ogled zgodovinskega muzeja na prostem v oazi dateljnovih palm ter pot do majhnega puščavskega živalskega vrta (doplačilo). Nato se peljemo proti Douzu, oazi imenovani »Vrata v Saharo«, kjer se začnejo prave peščene sipine, ki jih boste imeli priložnost doživeti čisto na poseben način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Po kosilu (pijača ob doplačilu) pot nadaljujemo do gorovja Matmata, imenovanega tudi »Mesečeva pokrajina«. Obiščemo tudi trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Odpravimo se še do mesteca Medenine, kjer sledi ogled Ghorfas, tržnice v berberskih žitnicah. Povratek na Djerbo.

7. DAN: DJERBA

Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: DJERBA – LJUBLJANA

Avtobusni transfer izpred hotela El Mouradi Djerba Menzel 4* do letališča ter polet proti Ljubljani.

 

Možni fakultativni izleti (doplačilo na licu mesta):

  • ježa kamel (prb. 15 €);
  • vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza ter off road vožnja s terenskimi vozili do Ong Jmela (prb. 45 €);
  • obisk muzeja Chakwak + živalski vrt 15 €.

Program vključuje:

Letalski prevoz Ljubljana – Tunizija (letališče Djerba Zarzis) – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine v Sloveniji in Tuniziji, avtobusni transfer na relaciji letališče – hotel – letališče, 6 x nočitev v otoškem hotelu El Mouradi Djerba Menzel 4* s storitvijo all inclusive, 1 x nočitev v Tozeurju, v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo polni penzion, transferje in oglede po programu, asistenco predstavnika/vodiča v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku, organizacijo in vodenje programa.

Program ne vključuje:

Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu.


Koristni napotki za potovanje:

  • na izlete s seboj vzemite plastenko vode (kasneje boste kupili svežo vodo na poti) in vlažilne, ter papirnate robčke;
  • za slikanje zgodovinskih znamenitosti in muzejev je potrebno doplačati karto za slikanje. Običajno je to nekje 1 oz. 2 TND;
  • denar zamenjajte dan pred odhodom na izlet, ker zgodaj zjutraj menjalnica še ni odprta. Včasih lahko denar zamenjate tudi na poti (odvisno od izleta);
  • pri jahanju kamel bodo vašo avanturo ovekovečili s slikami, Ki jih lahko na koncu kupite (prb. 5 TND – brez barantanja). Nakup slike ni obvezen!
  • za pot v Saharo je potrebno vzeti udobno obutev (tenis copati, športni čevlji, japonke) in oblačila, ter osebno kozmetiko; ne pozabite na kopalke, ker imajo v hotelu kjer smo nameščeni, bazen.

OPOMBE: Minimalno št. prijavljenih potnikov za izvedbo programa: 10 oseb. Program safari ture se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa; gostje morajo ob odhodu na 2-dnevni safari (5. in 6. dan) izprazniti sobo v obalnem hotelu, prtljago lahko pustijo oz. hranijo v hotelu v posebni sobi; fakultativni izleti se plačajo pri predstavniku na licu mesta.

Vam je všeč naša vsebina? Delite jo z drugimi!