KOMBINACIJA:
POTOVANJE Z ZAKLJUČKOM NA OBALI
V BEACH VILLA LANKI
PREDLOG CELOTNEGA 12 – DNEVNEGA POTOVANJA

1.DAN: LETALIŠČE – NEGOMBO

Polet letala iz bližnjega letališča do Colomba, kjer vas pričaka naš predstavnik. Po opravljenih carinskih formalnostih in menjavi denarja, boste z organiziranim prevozom, ki vas bo čakal pred letališko stavbo, pričeli s potovanjem. Najprej se bomo odpeljali proti severu in si bomo ogledali sirotišnico slonov v Pinnawelli, kjer skrbijo za njihov razvoj in vzdržujejo populacijo slonov na Šrilanki. Pot bomo nadaljevali proti Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Jamski templji skrivajo pet votlin v katerih boste lahko občudovali preko 90 kipov Bud. Prvi dan stika z naravo in kulturo Šrilanke bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu.

2. DAN: SIGIRIYA

Po zajtrku se bomo odpeljali do skale Sigiriya na kateri je kralj Kasyapa zgradil svojo rezidenco po želji svojega očeta in je od leta 477 do 498 tudi bival v njej. Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled na pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: KANDY

Po zajtrku bomo zapustili naš hotel in peljali se bomo proti verski in kulturni prestolnici Šri Lanke. Na poti se bomo ustavili v vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne ayurvedske pripravke. Pot bomo nadaljevali proti mestu Kandy, kjer si bomo ogledali tradicionalni ples. Dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu.

4.DAN: KANDY


Današnji dan bomo začeli z obiskom templja Budin zob, ki ga bomo obiskali v času, ko se v njem odvija obred daritve. Po obisku templja bomo dnevne oglede nadaljevali v botaničnem vrtu z več kot 600 letno zgodovino. V mestu Kandy si bomo ogledali tržnico z zelenjavo in sadjem. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti, ki je bila zadnja prestolnica pred prihodom Angležev na Šrilanko. Tu si bomo vzeli čas za različne nakupe. Dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu.

5. DAN: ELLA – RAVANA

Po zajtrku se bomo odpravili na plantažo čaja. Na poti bomo lahko občudovali pestro naravo v hribovitem svetu, saj plantaža čaja leži na skoraj 2000 metrov. Ogledali si bomo tovarno čaja, kjer si boste lahko čaj tudi kupili in ga poizkusili. Sledi prevoz do železniške postaje Nanu Oya. Naše potepanje bomo nadaljevali z vlakom. Vožnja z vlakom (fakultativno) nam bo postregla z možnostjo občudovanja čudovite narave. V Elli nas bo počakal naš transfer in pot bomo nadaljevali po pokrajini Rawana Ella in za hip se bomo ustavili ob prelepem slapu Ravana, ki je eden največjih slapov na Šri LANKI in je odlično ozadje za nepozabne fotografije. Sledi vožnja do Kudawelle v Beach Villa Lanko.

Ob prihodu v BEACH VILLA LANKO vas bodo pozdravili z osvežilnim napitkom svežega kokosa. Namestili se boste v izbrano sobo in seveda, namesto tuša, skočili v toplo morje.
V vili boste nameščeni na osnovi polpenziona (zajtrk in večerja). Po želji in za doplačilo si lahko naročite tudi kosilo.

6. DAN – BEACH VILLA LANKA

Zajtrk.
Počitnice v vili tik ob plaži, kjer ta dan predlagamo počitek in kopanje v prijetno toplem morju ali potep po mestecu, kjer se boste čudili drugačnemu življenju in lepoti tamkajšnjih otrok. Naša hiša stoji samo par kilometrov od najbližjega mesta, tako boste trgovinice in tržnico obiskovali kar s tuk tukom. Po želji ayurvedska masaža, ribolov z domačini, obisk surf pointa, bližnje tržnice…

7.DAN– KUDAWELLA (BEACH VILLA LANKA)

– predlog: RIVER SAFARI – ŽELVJA VALILNICA Zajtrk. Po zajtrku čas za kopanje, masažo, individualne aktivnosti ali odhod na celodnevni izlet na River safari in na obisk želvje valilnice. (po želji in za doplačilo)
REČNI RAFTING med mangrovami, kjer bomo odkrivali prebivalce porečja ene največjih rek. Opazovali bomo varane, krokodile in več vrst ptic, medtem ko bodo nas opazovali tropi opic iz obrežja. Popili bomo kokos in se čudili domačinu, ki nam bo pokazal kako pridelujejo cimet. Ste vedeli da cimetove palčke nastanejo z lupljenjem drevesa? Kako pa pridobivajo cimetovo olje in zakaj bi ga nujno morali imeti v hišni lekarni? Ob reki si bomo privoščili še kosilo.
ŽELVJA VALILNICA je zavetišče za želve, kjer negujejo želve, ki so jih poškodovali ribiči ali želve, ki v naravi sicer ne bi preživele, kot npr. albini. Imajo pa tudi valilnice in lahko bomo videli samo par ur stare želvice, ki previdno čofotajo po vodi.

8.DAN– KUDAWELLA (BEACH VILLA LANKA) – predlog: DICKWELLA – BUDISTIČNI TEMPLJI

Zajtrk. Po zajtrku čas za kopanje, masažo, individualne aktivnosti ali odhod na poldnevni izlet v Dickwello (po želji in za doplačilo)

BUDISTIČNI TEMPLJI so zelo blizu in lahko si privoščimo ogled v dopoldanskem ali popoldanskem času, tako, da nam ostane še vedno dovolj časa za uživanje na plaži.
V templju Sedečega Bude je največji kip na Šri Lanki, ki se baha s tunelom jamskih poslikav, ki predstavljajo budistični pekel. Gre za edinstveno predstavitev grehov, ki je ne boste videli nikjer drugje. Poklonili se bomo Budi, občudovali neskončno število slik, ki ponazarjajo Budino življenje. Položili bomo šopke lokvanjev pred oltar, naj Buda poskrbi za naše zdravje in dobro voljo.
V Jamski tempelj pa se bomo povzpeli po stopnicah in poslušali zgodbe o nastanku budizma. Zakaj se je prestolonaslednik odločil zapustiti očetov dvor in postal menih?
Odhod na izlet po dogovoru, za prevoz bomo uporabili tradicionalne tuk-tuke in se zabavali z opazovanjem vožnje spretnih šoferjev.

9. DAN– KUDAWELLA (BEACH VILLA LANKA) – predlog: SAFARI YALA PARK

Zajtrk. Po zajtrku čas za kopanje, masažo, individualne aktivnostu ali odhod na obisk Yala safari parka (po želji in za doplačilo).

NARODNI PARK YALE ustanovljen leta 1938, kot lovski rezervat. Ogled parka s terenskimi vozili, od koder bomo občudovali divje živali v njihovem naravnem okolju. Z malo sreče bomo videli tudi leoparda, zagotovo pa slone, žirafe, krokodile, bivole, opice, pave in neskončno število prelepih šrilanških ptic. Po parku se bomo vozili v udobnih džipih, ki so odprti tako, da lahko fotografiramo v vse smeri. Greh bi bilo pozabiti fotoaparat!
Odhod v rezervat je v zgodnjih jutranjih urah ali v popoldanskem času, največ živali namreč vidimo ob sončnem vzhodu ali zahodu.

10. DAN– KUDAWELLA (BEACH VILLA LANKA) – predlog: MESTO GALLE

Zajtrk. Po zajtrku čas za kopanje, masažo ali druženje z domačini. Po želji pa odhod v zanimivo mesto Galle.

CELODNEVNI IZLET V MESTO GALLE z veliko holandsko trdnjavo. Galle je bilo starodavno pristanišče, ki je po nekaterih navedkih opisano celo v Bibliji – kot legendarni Tarshish in prvo mednarodno trgovsko prekupčevalno središče. Današnji Galle je živahna provincialna prestolnica in administrativno središče južnega dela Šrilanke. Stara nizozemska utrdba v obliki zvezde, ki sodi med Unescovo svetovno dediščino in se razteza prek 36 hektarjev. Tukaj se pomešajo vere, Buda je skoraj pozabljen, na vidnih mestih je mošeja s polmesecem in krščanska cerkev s križem. Sledovi evropskih kolonialistov so povsod. Ogled mestnih zanimivosti in neskončne možnosti za nakupovanje v trgovinicah in na ulici. Barantanje je tu osnova kupovanja, poizkusite!
Za tak izlet bomo porabili skoraj cel dan, odhod izpred vile, dan in čas po dogovoru.

11. DAN– KUDAWELLA (BEACH VILLA LANKA)
Zajtrk.
Kopanje, uživanje na vrtu ali po želji še zadnji nakupi na bližnjih tržnicah ali ayurvedska masaža, ribolov z domačini, obisk surf pointa…

12. DAN– KUDAWELLA (BEACH VILLA LANKA) – LETALIŠČE

Zajtrk. Po zajtrku čas za kopanje, masažo ali druženje z domačini. Popoldan slovo od juga Šrilanke in povratek z organiziranim transferjem nazaj proti letališču.

Program se lahko pripravi tudi po obratnem vrstnem redu oz. glede na vaše želje

pošljite nam povpraševanje na info@eja.si

Želite več razvajanja in počitka, preverite počitnice v čudoviti Villa Lanki na povezav (klik):

CENA: je odvisna od števila oseb.
Program se lahko pripravi za posameznike ali za skupino.

Vam je všeč naša vsebina? Delite jo z drugimi!

 ZAVRTITE KOLO SREČE 

Vsi sodelujoči, ki boste zavrteli kolo sreče, boste kljub nagradi, ki jo boste zadeli, sodelovali še v glavnem žrebu in se potegovali za brezplačni najem avtodoma in druge praktične nagrade.
Preizkusite svojo srečo
Strinjam se s pravili in pogoji nagradne igre.