V zadnjih letih se privlačnost Egipta ni izgubila. Še vedno očara njegova pokrajina in fascinira podvodni svet, ki sta preživela tisočletja. Obiskovalce vedno znova prevzamejo edinstveni spomeniki. Vendar se zgodovina Egipta nadaljuje. Razvija se mlad in obetaven narod, ki se bori za demokracijo in razmišlja o prihodnosti. To stališče je novo in izpopolnjuje deželo z dodatnim glediščem.

osvežena ponudba na:

https://www.facebook.com/pocitnicelastminute

 

NOVO!!! 

VSTOPNA DOLOČILA in POVRATEK V SLOVENIJO!

TRENUTNO VELJAVNI POGOJI VSTOPA V EGIPT:

Za vstop v letališko zgradbo na Brniku je zahtevano izpolnjevanje enega od pogojev  PCT .

Potnikom, ki niso cepljeni ali prebolevniki priporočamo, da imajo pripravljeno potrdilo o HAG testiranju, ki ni starejše od 48 ur.

 

 

TRENUTNO VELJAVNI POGOJI VSTOPA V EGIPT

Uredba egiptovske vlade veljavna od 25.junija 2021 določa, da popolnoma cepljeni ob vstopu v Egipt ne potrebujejo PCR testa.
Vsi potniki (ki niso popolnoma cepljeni) morajo predložiti negativno potrdilo o rezultatu PCR testa za COVID-19, opravljeno v državi izvora, ki ni starejše od 72 ur.

Samo potniki, ki prispejo na letališča  v Hurgado  lahko PCR test opravijo ob prihodu na eno od omenjenih letališč (cena 30 USD)

TRENUTNO VELJAVNI POGOJI VSTOPA V SLOVENIJO
Ob vstopu v Slovenijo bo oseba napotena v 10 dnevno karanteno (če nima potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike, ali ne opravi testa HAG ali PCR na Brniku pred kontrolo potnih listov) . Karanteno je možno prekiniti 5 dan z negativnim PCR testom.

PCR in HAG test je možno opraviti ob pristanku na letališču v Ljubljani, pred kontrolo potnih listov.

Cena 95 eur (PCR), 12 eur (HAG) plačilo možno samo s plačilno kartico.

Zaradi lažjega poteka testiranj na Brniku (cepljeni in prebolevniki ni potrebno)  je potrebno predložiti kartico zdravstvenega zavarovanja in naj:

–          Skenirajo QR kodo v prilogi,

–          V obrazec vnesejo svoje podatke (na vneseni e-mail naslov bodo prejeli tudi izvid testiranja),

–          Z novo kreirano QR kodo, ki jo bodo prejeli na e-mail pristopijo na testiranje.

 

Prosim, da nam do četrtka, 23.09.21 do 11 ure sporočite podatek kdo bo opravljal test (in kateri PCR ali HAG) ob povratku na Brniku (za lažjo organizacijo dela v testnem centru)

 

IZPOLNJEVANJE OBRAZCA ZA SLEDENJE LETALSKIH POTNIKOV pri povratku iz Egipta v Slovenijo (lahko izpolnite pred odhodom na oddih, vpišejo se podatki povratka)

Elektronski obrazec za sledenje potnikov dPLF (EU Digital Passenger Locator Form), ki ga najdete na povezavi https://app.euplf.eu/#/form#

 

Pokrajinsko Egipt prepriča z njegovimi puščavami, kulturno bogato delto Nila in Rdečim morjem s kilometre dolgimi peščenimi plažami. Raznolikost povodnega sveta z eksotičnimi rastlinami in živalmi je svetovno poznana. Delno subtropsko, delno puščavsko podnebje z vročimi dnevi in hladnimi nočmi na jugu dežele ter sredozemsko podnebje na severu, pa v Egiptu zagotavljata uspešne počitnice skozi vse leto. Vsaka regija v Egiptu in vsako mesto odseva prav poseben čar.

 

Odkrijte tudi vi egipčansko srčnost in gostoljubnost ter svoje počitnice preživite v osupljivi deželi. Odločite se in v zadnjem trenutku odletite proti Egiptu.

Hurgada

Hurgada

Ponudba hotelov v Hurgadi

Makadi Bay

Makadi bay

Ponudba nastanitev v Hurgadi – Makadi bay

Marsa Alam

Marsa Alam

Več informacij za nastanitev za Marsa Alam

Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh

Velika ponudba hotelov

Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh - Hurgada

Novo turistično naselje v bližini Hurgade

Križarjenja po Nilu

Križarjenja po Nilu

Ponudba rečnih križarjenj po Nilu

Vam je všeč naša vsebina? Delite jo z drugimi!