V zadnjih letih se privlačnost Egipta ni izgubila. Še vedno očara njegova pokrajina in fascinira podvodni svet, ki sta preživela tisočletja. Obiskovalce vedno znova prevzamejo edinstveni spomeniki. Vendar se zgodovina Egipta nadaljuje. Razvija se mlad in obetaven narod, ki se bori za demokracijo in razmišlja o prihodnosti. To stališče je novo in izpopolnjuje deželo z dodatnim glediščem.

osvežena ponudba na:

KLIK AKTUALNO

NOVO!!! 

VSTOPNA DOLOČILA in POVRATEK V SLOVENIJO!

TRENUTNO VELJAVNI POGOJI VSTOPA V EGIPT:

Od 1. septembra 2020 morajo vsi potniki, ki prispejo v Egipt, predložiti negativno potrdilo o rezultatu PCR testa za COVID-19, opravljeno v državi izvora, ki ni starejše od 72 ur.

Test za prisotnost virusa SARS-CoV-2 mora biti opravljen po metodi PCR pri ustrezni in verodostojni organizaciji, rezultat mora biti v angleščini.

Otroci do 5,99 let testa ne potrebujejo.

Samo potniki, ki prispejo na letališča v Sharm El-Sheikh, Tabo, Hurgado in Marsa Alam lahko PCR test opravijo ob prihodu na eno od omenjenih letališč (test opravi predstavnik egiptovskega Ministrstva za zdravje, cena 30 USD).

Potniki lahko takoj po opravljenem PCR testu zapustijo letališče in se odpravijo v rezerviran hotel. Hoteli bodo za goste, ki so pozitivni na COVID-19 omogočili karanteno v ločenih sobah in krijejo vse stroške nastanitve, hrane in brezalkoholnih pijač do njihovega odhoda.

TRENUTNO VELJAVNI POGOJI POVRATKA V SLOVENIJO:

Ob povratku v Slovenijo bo oseba napotena v karanteno. Karanteno je možno prekiniti peti dan po napotitvi z negativnim hitrim antigenskim testom.

V kolikor oseba predloži katero od spodnjih potrdil, ni napotena v karanteno:

– pozitivni PCR test star med 21 dni in 6 mesecov
– potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot 6 mesecev
– dokazilo o cepljenju zoper COVID-19
– proizvajalca Biontech/Pfizer od prejema drugega odmerka cepiva je preteklo najmanj 7 dni
– proizvajalca Moderna od prejema drugega odmerka cepiva je preteklo najmanj 14 dni
– proizvajalca AstraZeneca od prejema prvega odmerka cepiva je preteklo najmanj 21 dni

Preveri ponudbo v tabeli 2021:

 Egipt – TABELA ponudba

Pokrajinsko Egipt prepriča z njegovimi puščavami, kulturno bogato delto Nila in Rdečim morjem s kilometre dolgimi peščenimi plažami. Raznolikost povodnega sveta z eksotičnimi rastlinami in živalmi je svetovno poznana. Delno subtropsko, delno puščavsko podnebje z vročimi dnevi in hladnimi nočmi na jugu dežele ter sredozemsko podnebje na severu, pa v Egiptu zagotavljata uspešne počitnice skozi vse leto. Vsaka regija v Egiptu in vsako mesto odseva prav poseben čar.

 

Odkrijte tudi vi egipčansko srčnost in gostoljubnost ter svoje počitnice preživite v osupljivi deželi. Odločite se in v zadnjem trenutku odletite proti Egiptu.

Hurgada

Hurgada

Ponudba hotelov v Hurgadi

Makadi Bay

Makadi bay

Ponudba nastanitev v Hurgadi – Makadi bay

Marsa Alam

Marsa Alam

Več informacij za nastanitev za Marsa Alam

Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh

Velika ponudba hotelov

Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh - Hurgada

Novo turistično naselje v bližini Hurgade

Križarjenja po Nilu

Križarjenja po Nilu

Ponudba rečnih križarjenj po Nilu

Vam je všeč naša vsebina? Delite jo z drugimi!